Zdrowy ferment na odporność z Kasią Gubałą

Zapraszamy was na niezwykły pokaz kulinarny. Zabierzemy was w podróż pełną zdrowych fermentacji wzmacniających organizm na jesień. Waszą przewodniczką po świecie roślinnej kuchni będzie diet coach i telewizyjna osobowość Katarzyna Gubała. Na pokazie oraz wspólnej degustacji pojawi się:
- Chłodnik na zakwasie buraczanym z tymiankiem, liśćmi rzodkiewek i wędzonym tofu
- Smalec z fasoli podany ze zdrowymi kiszonkami
- Ocet jabłkowy krok po kroku na miodzie z miętą, melisą i koniczyną
 
Podczas pokazu Kasi dowiecie się ze sceny:
- Jak stworzyć domowy ocet jabłkowy?
- Kiedy warto zbierać zioła i jak je wykorzystać w przetworach?
- Jak zrobić zakwas buraczany i do czego go wykorzystać?
- Na czym polega fermentacja na słodko?
- Skąd w kiszonkach biorą się dobre bakterie i dlaczego warto je jeść?
- Czy ukisić można wszystkie warzywa i owoce?
 
Nie przegapcie okazji do degustacji! Zaczynamy o godz. 12.00 na scenie głównej Atlas Arena podczas targów natura FOOD & beECO 18 września 2022 roku.