Żywność ekologiczna, naturalna, tradycyjna:
- Świeża żywność: owoce, warzywa, grzyby
- Mrożonki (owoce, warzywa, lody itp.)
- Produkty suszone ( owoce, pestki, warzywa)
- Produkty zbożowe (mąki, makarony, kasze, muslii, płatki błyskawiczne itp.)
- Przyprawy, zioła
- Przekąski i słodycze
- Mięso i wędliny
- Ryby i owoce morza
- Tłuszcze (Oleje, oliwy, masła itp.)
- Napoje (soki, wody, wina, piwa, nalewki, kawy, herbaty itp.)
- Produkty piekarskie i cukiernicze chleb, wypieki, środki spulchniające
- Produkty i przetwory mleczne (mleko, jogurty, sery itp.)
- inne
Rolnictwo ekologiczne:
- Organiczne i naturalne środki do produkcji rolnej
- Nasiona roślin rolniczych, środki ochrony roślin, nawozy
- Pasze i dodatki do pasz
- Maszyny do przetwórstwa owoców i warzyw
- inne
Inni usługodawcy:
- Jednostki Certyfikujące i kontrolujące
- Stowarzyszenia branżowe
- Jednostki rządowe i samorządowe
- Ośrodki szkoleniowe i edukacyjne
- Wydawnictwa branżowe
- Turystyka kulinarna
- Targi
- inne