W trakcie trwania targów łódzkie studio kulinarne BOOK&COOK przygotowało specjalne pokazy live-cooking, z elementami fire show. Pokazy poprowadzą finalista IV edycji programu MasterChef Adam Kozanecki oraz Aleksander Michalski, ceniony warszawski szef kuchni.
Adam Kozanecki - wyjątkowy, charyzmatyczny szef kuchnii BOOK&COOK. Finalista IV edycji programu MasterChef.
Miłośnik kuchnii Polskiej oraz łączenia tradycji z nowoczesnością. Jego dania są nie skomplikowane i wyjątkowo wykwintne. W swoich przepisach mocno nawiązuję do tradycji wyniesionych z domu, wskrzesza zapomniane receptury, które urzekają prostotą. Podczas wspólnego gotowania, zabierze nas w niezapomnianą podróż, po niemalże każdym regionie radując nasze podniebienia.
Aleksander Michalski - swoje umiejętności zdobywał od kucharzy z wieloletnim i międzynarodowym doświadczeniem.
Przygodę z gastronomią rozpoczął w wieku 19lat. Autor menu wielu restauracji w Polsce oraz za granicą. Obecnie szef kuchnii ,,Sakana Sushi Bar'' na Burakowskiej (Warszawa), ,,Lulu Bar'' na Poznańskiej oraz ,,Chińczyk Bistro'' na Bystrzyckiej. Właściciel firmy zajmującej się szkoleniami w gastronomii oraz tworzeniem menu. Inspiracje do tworzenia dań czerpie głównie ze swoich podróży po całym świecie. Prywatnie pasjonat kultury azjatyckiej, tatuażu, psów, kina oraz lego.
SCENA
godz. 11:00 – 12:30 „EKO FIRE SHOW” - POKAZY KULINARNE
organizator: BOOK&COOK Studio Kulinarne
prowadzenie: Adam Kozanecki
godz. 13:00 – 14:30 „AZJA EXPRESS FIRE SHOW” - POKAZY KULINARNE
organizator: BOOK&COOK Studio Kulinarne
prowadzenie: Aleksander Michalski