aktualności promocja OFERTA SPECJALNA WAŻNA DO 30 MAJA 2022 

    Chcesz wymienić się inspiracjami „płynącymi z natury”? 

    Chcesz wziąć udział w warsztatach i szkoleniach integrujących branżę?
 
•    Chcesz zapoznać się z nowościami i unikalnymi produktami
certyfikowanymi, naturalnymi, regionalnymi i tradycyjnymi?
 dołączdonas button
i
stwórzmy jedno z najważniejszych wydarzeń branży produktów
ekologicznych i naturalnych w Polsce!
 
16 – 18 września 2022 r.
ATLAS ARENA, Łódź
 
Targi natura FOOD & beECO‍‍

 

Po raz kolejny w trakcie Targów natura FOOD & beECO spotkamy się podczas „Akademii Biokuriera”. Te inspirujące, branżowe spotkania oraz szkolenia poświęcone zagadnieniom handlu i sprzedaży w biznesie ekożywności to cieszący się waszym ogromnym zainteresowaniem element programu.

W ramach edycji w 2021 roku „Akademia Biokuriera”, zorganizowana została w partnerstwie z Fairtrade Polska i poruszyła temat: "Jakość żywności. Zdrowie, etyka, ekologia”.
 
Akademia zorganizowana przez Biokuriera w partnerstwie z Fairtrade Polska dzięki specjalnej prezentacji przybliżyła właścicielom ekosklepów właśnie ten system i odpowiedziała na następujące pytania:
- ,,Dlaczego warto włączyć produkty z logo Fairtrade do oferty swojego sklepu?''
- ,,Jak to komunikować konsumentom?''
- ,,Z jakiego wsparcia można skorzystać w tym zakresie?''
 
 
Masz ochotę współtworzyć merytorycznie kolejną odsłonę ,,Akademii Biokuriera''?
Chciałbyś podczas Akademii w 2022 roku usłyszeć o nurtującym Cię temacie?
 
Podziel się z nami swoją opinią - zachęcamy do kontaktu!
(Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.)
W trakcie najbliższych Targów odbędzie się już VII edycja Forum Alergii, organizowanego we współpracy z Magazynem Hipoalergiczni. To jeden z highlightów naszej imprezy, który co roku przyciąga osoby zainteresowane zdrowym stylem życia. Do tej pory Forum Alergii przybliżyło słuchaczom podstawową wiedzę na temat astmy i alergii, odpowiedziało na pytania, co robić, by wzmocnić organizm, szukało winowajców odpowiedzialnych za stan naszego zdrowia, a w końcu podczas ostatniej edycji odpowiedziało na pytanie „Co jeść, a czego nie, żeby nie chorować?”.
 
Na czym w tym roku skupi się Żaneta Geltz, redaktor naczelna magazynu „Hipoalergiczni” oraz zaproszeni przez nią goście? Informację na ten temat podamy wkrótce.
 

aktualności organic life www

Targi natura FOOD & beECO zostały wyróżnione w prestiżowym plebiscycie Lista Organic Life Top50!

Jest nam niezmiernie miło, że Jury Plebiscytu Ekologicznego Lista Organic Life Top50 przyznała naszemu zespołowi pod kierownictwem Mateusza Szewca medal, dyplom i wyrazy uznania za naszą kilkunastoletnią działalność na rzecz ekologii i integracji środowiska ekologicznego w Polsce.
 
Plebiscyt agencji wydawniczej GELTZ MEDIA ma na celu stworzenie wspólnej listy: ekoosobowości, firm i wydarzeń, które na różnych polach działalności wyróżniają się w sferze działań na rzecz zwiększania świadomości Polaków na temat znaczenia ekologii.
 
Więcej informacji o Liście Organic Life Top50 oraz listę wszystkich wyróżnionych można znaleźć tutaj - > https://bit.ly/3IFhL1r
 

Targi natura FOOD & beECO 2021

W dniach 17-19 września w łódzkiej Atlas Arenie odbyło się najważniejsze i największe wydarzenie branży ekoproduktów w Polsce: Targi natura FOOD & beECO.

Organizowana od blisko 15 lat impreza poświęcona jest żywności ekologicznej oraz produktom certyfikowanym, naturalnym, regionalnym i tradycyjnym wytwarzanym przez polskich, jak i zagranicznych producentów oraz przetwórców. W tym roku uczestniczyło w nich 150 firm, które zaprezentowały przed odwiedzającymi różnorodną ofertę.

 
Na stoiskach królowały pachnące miody, pyszne soki, tłoczone na zimno oleje, starannie wyselekcjonowane orzechy, zebrane w lasach i gospodarstwach ekologicznych aromatyczne mieszanki ziołowe, smakowite przetwory, zachwycające sery, nalewki, a nawet piwa staropolskie. Nie zabrakło wegańskich kosmetyków, naturalnych perfum, suplementów, gąbek czy wyrobów z kamionki i ceramiki. Uczestnicy targów mieli okazję zapoznać się z ich najlepszymi produktami wybranymi przez specjalistyczne jury. Złotym Medalem imprezy nagrodzono w tym roku m.in. Borówkowy Grzaniec Bezalkoholowy firmy Zielono Mi, Miody Suszka wzbogacone o orzechy laskowe, kakao i rokitnik, dzikie oregano górskie od grECO Products i innowacyjny pod każdym względem olej z pestek czarnej porzeczki zimno tłoczony firmy Olvita. 
 


Te wszystkie produkty i atrakcje dodatkowe przyciągnęły do Atlas Areny tysiące zwiedzających, wśród których obok ekoentuzjastów i osób zainteresowanych zdrowym stylem życia znaleźli się również menedżerowie, rolnicy, producenci, przetwórcy, właściciele sklepów oraz dystrybutorzy żywności doceniający wysoką jakość i kunszt prezentowanej oferty.

Podczas tegorocznych Targów branżyści mieli okazję wziąć udział w szkoleniu ze skutecznego e-marketingu i budowania społeczności w social mediach oraz w kolejnej Akademii Biokuriera - mocno inspirującym spotkaniu poświęconym zagadnieniom handlu w ekobiznesie. W tym roku przygotowanym w partnerstwie z Fairtrade Polska. Nie zabrakło też atrakcji dla ekoentuzjastów. Magazyn „Hipoalergiczni” poprowadził już VI Forum Alergii, które skupiło się na odpowiedzi na pytanie „co jeść, a czego nie, żeby nie chorować?”. Z kolei Katarzyna Gubała, ekoosobowość znana z telewizji śniadaniowych, zabrała nas w smakowitą podróż po słodyczach wolnych od cukru. W trakcie warsztatów „wege w kwadrans” udowodniła, że przygotowanie zdrowego i smacznego posiłku może być dziecinnie proste, a danie takie jak „wegańska pasztetowa” czy „kalarepowe carpaccio” zyskały wielu nowych zwolenników. Wielką popularnością cieszyły się też kulinarne pokazy Stowarzyszenia Polska Ekologia, które w tym roku gości Targów poczęstowało ponad 20 potrawami! Hitem ich kuchni okazała się ekologiczna pszenica okrągłoziarnowa i jej szerokie zastosowanie jako dodatek do zup i drugich dań.